Görsel ve işitsel materyal olarak öğrenci seviyesine uygun, renkli ve ilgi çekici, video, şarkı, oyun ve etkinliklerin yer aldığı kaynak kitaplar kullanılır. Kitaba ait akıllı tahta uygulaması ile dersler ilgi çekici hale getirilir.
Öğrencilerin evde de e-book olarak ellerinde bulunan ve işitsel olarak pratik yapmalarını sağlayan kaynaklardan özellikle dinleme ve konuşma becerisini geliştirmek, düzgün telaffuz ve dinlediğini anlama becerisi açısından faydalanırlar.
Okulda işlenen konular evde e-book, öğretmen sunum kayıtları ve hazırlanan çalışma kağıtları ile tekrar edilir.
Dersler İngilizce ağırlıklıdır, çok zaruri durumlar haricinde Türkçe açıklama yapılmaz. Dili kullanmaları için öğrenciler zorlanır. Aktif kullanmalarını teşvik edilir.
Öğrencilere öğrendikleri dil yapılarını ve kelimeleri kullanmaları sağlanan kısa video ödevleri verilir. Dili sadece yazılı olarak değil sözel olarak da pratik ve tekrar etmeleri sağlanır.
Dili etkin kullanabilecek her ortam , araç ve gereç öğrenim aracı olarak kullanılır; bunlardan en ilgi çekeni ve öğrencilerin heyecanla beklediği dersler lego-story dersleridir.
Bu derslerde öğrenilen temalara yönelik görevler verilir, grup halinde verilen göreve hazırlanan öğrenciler hazırladıkları hikayeyi İngilizce sunarlar. Bir tatarftan öğrenilen yapılar pekiştirlirken bir taraftanda grup etkileşimi, sosyal becerileri ve sunum yetenekleri üzerinde durulur.
Dil bir bütün olarak becerileri de geliştirecek şekilde main course dersinde işlenmektedir.Ancak dili edinme esnasında dile yoğun olarak maruz kalmak önemlidir. Bunu da hem işitsel olarak hem de görsel olarak en iyi destekleyen dijitial okuma platformlarından Raz Plus kullanılmaktadır.
Dijital okuma platformunda öğrencilere haftalık verilen kitaplar main course dersine de destek verecek temalarda seçilmektedir.
Kelime hazinesini arttıran , telaffuzve dinleme -anlama becerisini geliştirici içerik ve alıştırmalar bu dijital okuma platformu aracılığı ile haftalık olarak ev çalışması şeklinde yapılır.
Öğretmen öğrencilerin ev çalışmalarını takip eder, yönlendirir; seçtiği ve ana derse destek veren kitapları sınıf ortamında farklı etkinliklerle işler.
Native Speaker-Ana dili İngilizce olan öğretmenlerin konuşma pratiği yaptığı, etkinlik, oyun ve diyalog çalılmaları yapılan konuşma dersleridir.
Nativr Speaker öğretmeni aynı zamanda Cambridge ESOL sınavlarına yönelik çalışmaları takip eder. Öğrencilerin A2 seviyesindeki sınavlara hazırlanmasını ( Flyers, KET sınavları)
Ulsulararası sınavlar baz alınarak hedefler belirleniyor.
Sürekli ara sınavlar ile öğrenci gelişimi sıkı takip ediliyor.Geride kalan öğrencilere etüt çalışmaları ve ekstra ödevlensirmeler yapılıyor. İleri seviyede olan öğrencilere farklı görev ve ödevlendirmeler verilerek gelişimleri destekleniyor.
Dijital ürünler, teknoloji ve uygulamalar etkin bir şekilde uygulanıyor.
Cambridge Esol sınavları uygulama merkezi olarak hem öğrencilerimize hem de diğer okullardan gelen öğrencileri ağırlıyoruz. Anlaşılan yetkili kurumlar uluslararası geçerliliği olan bu sınavları okulumuzda uyguluyor.
Sınav hazırlıkları için ekstra etüt ve klüp çalışmaları yanı sıra ödevler ve online çalışmalar ile öğrenciler destekleniyor.
Ders dışı etkinlikler ile öğrendikleri dili kullanmaya ihtiyaç hissettikleri ortamlara geziler ve etkinlikler düzenleniyor: (scavanger hunt, treasure hunt etkinlikleri)
Dil oyunları üretmeleri ve küçük öğrenci kardeşlerine bu oyunları oynatmaları sağlanan dil festival etkinlikleri, yarışmalar düzenleniyor.
Asfatalks , her öğrencinin bir konu üzerine İngilizce konuşma yaptığı bit etkinlik olarak öğrnci velisine sunulmaktadır.
Derslere ve ödevlere hazırlık aşamasında akıllı telefonların sağladığı pratik iletişim araçları etkin kullanılmakta, aile ve öğrenciye anlık geri bildirimler yapılmaktadır.
Whatsup üzerinden ödevler gönderilir, ve video ödevleri toplanır. Sürekli tekrar gerektren mekanik alıştırmalardan çok üretime yönelik ödevler verilmeye özen gösterilir.